lunes, 16 de abril de 2012

MONA DE PASQUA



INGREDIENTS:
Per a la massa:
6 ous.
125g. de sucre.
125g. de farina
Pell d’una llimona ratllada.
Per a la crema de mantega:
170g. de mantega.
85g. de sucre.
85g. d’aigua.
Per a la cobertura:
100g. de xocolata de cobertura.
100g. de nata líquida.
PREPARACIÓ:
Massa:
Separem els rovells de les clares. Batem els rovells amb el sucre i una mica de pell de la llimona ratllada.Afegim les clares a punt de neu, barrejant suaument i finalmente afegim la farina i barregem altre cop suaument perquè no es baixin les clares.
Untem un motlle amb mantega i hi aboquem la masa.
Ho posem al forn a uns 170º – 180º fins que estigui ben cuit (30 – 40 minuts). Un cop cuit el traiem del forn i deixem que es refredi. Ja fred, el tallem per la meitat de manera que ens quedin dues bases rodones i les deixem refredar. En una de les bases hi posarem la crema de mantega.
Crema de mantega:
Una bona estona abans, agafarem la mantega, la tallarem a daus i la deixarem fora de la nevera per tal de que es vagi estovant.
En un cassó posarem l’aigua i el sucre a bullir i deixarem que bulli tres minuts. Deixarem que es refredi.
Amb una forquilla anirem treballan la mantega fins que agafi una textura cremosa i suau.
Afagim l’aigua a la mantega i l’anem treballant amb unes barilles o amb les barilles elèctriques de muntar les clares o la nata. L’aigua l’afegim a la mantega de dues cullerades en dues cullerades per tal de que s’incorpori be a la mantega.
Aquesta crema de mantega la posarem formant una capa uniforme en una de les bases del pa de pessic que hem preparat i tapem amb l’altre.
Cobertura:
Posem la nata en un cassó amb la xocolata i l’escalfem fins que la xocolata estigui desteta. Ens ajudem d’una espatula per remanar i ajudar a que la xocolata es desfaci. Deixem que refredi una mica i ja la podem fer servir per cobrir la mona. Escamparem la xocolata per el costat i per sobre i amb una llengua de gat o espàtula plana l’anirem allissant.

Decorarem amb ous o figures de xocolata, plumes de colors…






INGREDIENTES:
Para la masa:
6 huevos.
125g. azúcar.
125g. de harina.
Corteza de un limón rallada.
Para la crema de mantequilla:
170g. de mantequilla.
85g de agua.
85g. de azúcar.
Para la cobertura:
100g de chocolate de cobertura.
100g. de nata líquida.
PREPARACIÓN: 
Masa:Separamos las yemas de las claras. Batimos las yemas con el azúcar i un poco de piel del limón rayada. Añadimos las claras a punto de nieve, mezclando suavemente y finalmente añadimos la harina y mezclamos otra vez suavemente para que no se bajen las claras.
Untamos un molde con mantequilla y ponemos la masa dentro.
Lo ponemos al horno a unos 170º - 180º hasta que este bien cocido (30 – 40 minutos). Una vez cocido lo sacamos del horno y dejamos que se enfríe. Una vez este frío lo cortamos en dos redondeles.
En uno de los redondeles le pondremos la crema de mantequilla.
Crema de mantequilla:
Un rato antes de empezar, cortaremos la mantequilla a dados y la dejaremos fuera de la nevera para que se vaya reblandeciendo.
En un cazo pondremos el agua y el azúcar a hervir y dejaremos que hierva durante tres minutos.  Luego dejaremos que se enfríe.
Con la ayuda de un tenedor, trabajamos la mantequilla hasta que forme una pasta cremosa y suave. Añadimos el agua y seguimos trabajando la mantequilla para que el agua se incorpore bien a ella. El agua la añadiremos poco a poco, de dos cucharadas en dos cucharadas.
Con una espátula, repartiremos la crema de mantequilla por uno de los redondeles hasta que nos quede una capa uniforme. Cubrimos con el otro redondel.
Cobertura:
En un cazo ponemos la nata liquida y la mantequilla. Lo calentamos hasta que el chocolate de funda. Nos ayudamos con una espátula. Cuando este el chocolate fundido dejamos que se enfríe un poco ya la podemos utilizar para cubrir el bizcocho, Por los lados y por encima.

Decoramos con huevos o figuritas de chocolate, plumas de colores…

No hay comentarios:

Publicar un comentario