lunes, 7 de mayo de 2012

TARTA DE POMA I CREMA






INGREDIENTS:
Pasta de full fresca.
3 pomes Golden
Sucre roig










Per la crema:
4 rovells d’ou
1/2 litre de llet sencera
1 llimona
1 canó de canyella
120g de sucre
50g de Farina de blat (maizena)
50g de mantega sence sal










PREPARACIÓ:
Primer prepararem la crema.
Agafem els 4 rovells i els barregem amb el sucre fins que ens quedi ben cremós.
A foc lent o mitg, farem bullir la llet amb el canó de canyella i la pela de la llimona.
 

Desfem la farina de blat  amb 5 cullerades soperes de llet que previamente haurem separat.  
Cuan la llet bulli, i afegim la farina de blat ja dissolta i ho remenem ben remanat amb unes barilles i controlant que no s’ens agafi de sota. Cuan torni a bullir, o retirem del foc, i ho colem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ara hi afegin la crema dels ous i el sucre. A foc lent, anirem remanant tota l’estona fins que la crema agafi cos. Pot trigar uns 15 – 20 minuts.
 










Un cop hagi agafat cos, ja podem apagar el foc i hi posem la mantega, a daus i remanem fins que es desfaci.











Cuan tinguem la crema feta la guardem en un bol i la tapem amb film.
Ara preparem la base. Agafem la pasta de full fresca i l’estenem. Tallem un centimetre de pasta de cada costat. Pintem amb ou els laterals de la basa i hi tornem a posar el troç que hem tallat (així quedarà agafat un cop cuit) i tornem a pintar. Amb una forquilla punxem tota la base.  











Amb l’ajuda d’una espatula, escampem la crema per sobre de la base fins que quedi coberta.
Pelem i tallem les pomes a lamines i les posem  a sobre la crema.











Posem sucre sobre la poma i cap al forn.











COCCIÓ:
Am el forn pre-escalfat a 200º, l’hi tindrem uns 20 minuts o fins que quedi rossa.





INGREDIENTES:
Masa de hojaldre fresca.
3 manzanas Golden.
Azúcar moreno.
Para la crema:
1 limón
4 yemas de huevo.
½ litro de leche.
Canela en rama (1)
120g de azúcar
50g de harina de trigo (maizena).
50g de mantequilla sin sal.
PREPARACIÓN:
Primero prepararemos la crema.
Mezclamos las 4 yemas y el azúcar hasta que quede una crema suave.
A fuego lento o medio, hervimos la leche con la canela y la cascare del limón.
Disolvemos la harina de trigo con 5 cucharadas soperas de leche que habremos separado previamente.
Cuando la leche hierva, añadimos la harina de maíz ya disuelta, y no paramos de remover controlando que no se pegue, hasta que hierva otra vez. Cuando hierva, lo sacamos del fuego y lo colamos.
Ahora añadimos la crema que hemos preparado con las yemas y el azúcar, y otra vez a fuego lento y sin dejar de remover, hasta que la crema coja consistencia. Puede tardar entre 15 - 20 minutos.
Cuando este lista, la retiramos del fuego y le añadimos la mantequilla a dados y removemos hasta que se haya fundido.
Ahora preparamos la base.
Extender la masa de hojaldre y hacer un dobladillo de 1cm aproximadamente a los 4 costados. Con un tenedor, pinchar toda la superficie.
Cubrir la base con la crema.
Pelar las manzanas, cortarlas en lonchas y colocarlas encima de la crema hasta cubrir toda la superficie.
Esparcir el azúcar moreno por encima. (al gusto)
COCCIÓN:
Con el horno ya caliente a 200º,  cocer durante unos 20 minutos o hasta que esté dorada.

No hay comentarios:

Publicar un comentario