INGREDIENTS:
4 ous,
120gr. de sucre.
64 gr. de farina d'ametlles
76 gr. de farina.
Una mica de mantega (per untar el motlle).
Sucre glaç.
Aquestes proporcions (1 ou per 30gr de sucre, 16 gr. de farina d'ametlles i 19 gr. de farina) es poden multiplicar
Aquestes proporcions (1 ou per 30gr de sucre, 16 gr. de farina d'ametlles i 19 gr. de farina) es poden multiplicar
o dividir pel que es vulgui, segons si volem fer la tortada més gran o més petita.
Fonem la mantega i amb l’ajuda d’un pincell untem el motlle (com el de la foto). Un cop untant amb la mantega, i amb l’ajuda d’un colador, l’enpolvorem amb farina. Un cop ben cobert de farina, tombem el motlle per retirar la farina sobrant i tan sols quedi una capa fina de farina.
Un cop ben batut hi afegim la farina d’ametlles de mica en mica i remenem amb una llengua de gat (espàtula pastissera) amb moviments de baix a dalt i suaument. Després de l’ametlla afegim la farina tamizada i seguim remenant sempre de baix a dalt i suaument fins que ens quedi tot ben barrejat.
Ara ja podem abocar la pasta dins del motllo i hi cap al forn.
COCCIÓ:
Amb el forn preescalfat a 180º i el motlle a mitja alçada, el courem uns 20 minuts.
Cuan estigui fred el desmotllem i l’enpolvorem amb sucre glaç.
Cada forn es diferent, la primera vegada l’heu de controlar.
INGREDIENTES:
4 huevos.
120gr. de azúcar.
64gr. de harina de almendra.
76 gr. de harina.
Un poco de mantequilla (para untar el molde).
Azúcar glass.
Estas proporciones (1 huevo por 30gr. de azúcar, 16gr. de harina de almendra y 19gr. de harina) se pueden multiplicar o dividir según se quiera hacer la Tortada más grande o más pequeña.
ELABORACIÓN:
Fundimos la mantequilla y con un pincel untamos bien todo el molde (como el de la foto si es posible). Una vez untado, con la ayuda de un colador espolvoreamos harina por encima hasta que quede bien cubierto. Dar la vuelta al molde para que caiga toda la harina que sobra. Ha de quedar una capa fina.
En un recipiente ponemos los huevos y el azúcar y lo batimos bien con una batidora de dos varillas y a velocidad alta.
Una vez bien batido, le añadimos la harina de almendra poco a poco y mezclando bien con una espátula siempre de abajo ha arriba. Luego añadimos la harina tamizada, también poco a poco y seguimos mezclando hasta que nos quede todo bien mezclado.
Ya lo podemos poner en el molde y al horno.
COCCIÓN:
Con el horno precalentado a 180º, colocamos el molde a media altura dentro del horno y lo cocemos durante 20 minutos.
Cuando esté frío lo desmoldamos y le espolvoreamos azúcar glas.
Cada horno es diferente, la primera vez debéis controlarlo.
Un cop ben batut hi afegim la farina d’ametlles de mica en mica i rémenem amb una llengua de gat (espàtula pastissera) amb moviments de baix a dalt i suaument. Després de l’ametlla afegim la farina tamizada i seguim remenant sempre de baix a dalt i suaument fins que ens quedi tot ben barrejat.
No hay comentarios:
Publicar un comentario