sábado, 15 de septiembre de 2012

SARA







INGREDIENTS:
Pa de Pessic
125g. de farina.
125g. de sucre fi.
6 ous. 











Per a la crema de mantega:
170g. de mantega.
85g. de sucre.
85g. d’aigua.











Cobertura:
150g d’ametlla laminada

PREPARACIÓ:
Pa de Pessic
En un bol batem els rovells dels ous amb el sucre fins que estiguin ben cremoses i una mica blanquinoses.


Muntar les clares a punt de neu i afegir a la massa anterior amb moviments suaus i envoltants.


Afegim la farina prèviament tamisada i barrejar suaument.


Posem la pasta en un motlle untat amb mantega i empolvorat amb farina i cap al forn.










COCCIÓ:
Amb el forn prèviament escalfat a 180 º coem durant 30 - 40 minuts. Un cop estigui cuit, el traiem del forn i deixem que es refredi.
Crema de mantega:
Una bona estona abans, agafarem la mantega, la tallarem a daus i la deixarem fora de la nevera per tal de que es vagi estovant.
En un cassó posarem l’aigua i el sucre a bullir i deixarem que bulli tres minuts. Deixarem que es refredi.
Amb una forquilla anirem treballant la mantega fins que agafi una textura cremosa i suau.
Afegim l’aigua a la mantega i l’anem treballant amb unes barnilles o amb les barnilles elèctriques de muntar les clares o la nata. L’aigua l’afegim a la mantega de dues cullerades en dues cullerades per tal de que s’incorpori be a la mantega.

Torrar les ametlles laminades:
Pre escalfem el forn a 180º.
Folrem una safata amb paper per el forn. Escampem les ametlles laminades pel damunt y posem la safata al forn durant uns 5 o 7 minuts

 









MUNTEM LA SARA:
Agafem el pa de pessic ja fred y el tallem per la meitat fent dos discs (també en podem fer tres, depenent del que en hagi pujat el pa de pessic). Entre disc i disc i posem una capa de crema de mantega i tornem a muntar el pa de pessic. La resta de la crema de mantega la fem servir per cobrir tot el pa de pessic.
Amb una ma aguantem per sota el pa de pessic i amb l’altre anem cobrim tota la superfície amb les ametlles torrades.
El guardem a la nevera i una hora abans de servir la traiem i l’empolvorem amb sucre glas.






INGREDIENTES:
Para el bizcocho
125g. de harina.
125g. de azúcar fino.
6 huevos.

Para la crema de mantequilla:
170g. de mantequilla.
85g de agua.
85g. de azúcar.

Para la cobertura:
150g de almendra laminada

PREPARACIÓN:
Bizcocho
En un bol batimos las yemas de los huevos con el azúcar hasta que estén bien cremosas y un poco blanquecinas. Montar las claras a punto de nieve y añadir a la masa anterior con movimientos suaves y envolventes. Agregamos la harina previamente tamizada y mezclarlo suavemente. Ponemos la masa en un molde untado con mantequilla y enharinado y al horno.
COCCIÓN:
Con el horno previamente calentado a 180º cocemos durante 30 - 40 minutos.
Una vez esté cocido, lo sacamos del horno y dejamos que se enfríe.

Crema de mantequilla
Un rato antes de empezar, cortaremos la mantequilla a dados y la dejaremos fuera de la nevera para que se vaya reblandeciendo.
En un cazo pondremos el agua y el azúcar a hervir y dejaremos que hierva durante tres minutos.  Luego dejaremos que se enfríe.
Con la ayuda de un tenedor, trabajamos la mantequilla hasta que forme una pasta cremosa y suave. Añadimos el agua y seguimos trabajando la mantequilla para que el agua se incorpore bien a ella. El agua la añadiremos poco a poco, de dos cucharadas en dos cucharadas.

Tostar las almendras laminadas
Cubrimos una fuente con papel para el horno. Repartimos las almendras en su superficie y las ponemos al horno precalentado a 180º durante 5 – 7 minutos.
MONTAGE:
Una vez frío, cortamos el bizcocho en dos o tres discos. Entre disco y disco ponemos una capa de crema de mantequilla y montamos otra vez el bizcocho. La crema de mantequilla que nos queda la utilizamos para cubrir todo el bizcocho.
Con una mano aguantamos el bizcocho y con la otra vamos poniendo las almendras tostadas hasta cubrir todo el bizcocho.
Lo guardamos en la nevera y una hora antes de servir lo sacamos y espolvoreamos con azúcar glas.
 




No hay comentarios:

Publicar un comentario