INGREDIENTS:
4 Bases de pasta de full congelada sense estirar.
Sucre
1 ou
400g de nata
Deixem que la pasta de full es descongeli.
Amb un tallador de pasta rodó (que talli molt bé *) traiem tres discs de cada base.
Les posem una a una damunt del marbre enfarinat i amb un corró també enfarinat l’estirem.
Un cop estiguin totes estirades les pintem amb ou però només un centímetre i tan sols la meitat.
Després la dobleguem de manera que el canto que no ha quedat pintat quedi damunt del canto pintat. Amb el dit pressionem per tal de que s’agafi be.
Les posem en una safata coberta amb paper de forn. Les pintem amb ou i hi posem sucre al gust (tan potser blanc com negre).
Cocció:
Les posem al forn preescalfat a 170º i deixem coure uns 20 – 25 minuts.
Les deixem refredar.
Muntem la nata.
Quan les crestes estiguin fredes, les obrim amb un ganivet, les omplim de nata i les guardem a la nevera fins l’hora de menjar.
*Jo he fet servir una llauna de refresc. Amb unes estisores de tallar planxa l’he tallat per la meitat.
INGREDIENTES:
4 Hojas de masa de hojaldre congelada sin estirar.
Azúcar.
1 Huevo.
400g de nada para montar.
Elaboración:
Descongelamos las hojas de masa de hojaldre y con un cortador circular de pasta, (que corte muy bien) sacamos tres discos. Uno a uno los ponemos encima del mármol enharinado y con un rodillo los estiramos.
Con un pincel pintamos con huevo, el borde, pero solo la mitad. Doblamos la parte no pintada encima de la pintada y con un dedo presionamos el borde para que quede bien soldado.
Cubrimos una fuente con papel de horno y las vamos colocando encima.
Luego las pintamos con huevo y espolvoreamos con azúcar (puede ser blanco o moreno).
Cocción:
Precalentamos el horno a 170º y la cocción es de unos 25 minutos.
Cuando estén listas las sacamos del horno y las dejamos enfriar.
Montamos la nata.
Cuando estén frías las cortamos por la mitad y las rellenamos con nata.
Las guardamos en la nevera hasta la hora de servir.
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