lunes, 26 de noviembre de 2012

TORTELL DE PASTA DE FULL I NATA








INGREDIENTS:
1 Base de pasta de full fresca rectangular.
1 Ou batut.
Sucre.
Palet d’ametlla.
400g de nata per muntar.
Sucre glas.

















Preparació:
Agafem la base de pasta de full i la desenrotllem.
La tallem en sis parts d’uns 18x7 cm.
















Pintem amb ou uns 2 cm de cada punta de cada part que hem tallat.
Anem unint cada peça i l’hi anem donant forma rodona, i premem amb el dit totes les juntes.
Pintem amb ou tota la superficie del tortell.
















Hi escampem el palet d’ametlla i l’ensucrem.

















Cocció:
Pre-escalfem el forn a 16º i coem 20 minuts fins que ens quedi ben d’aurat.
El retirem del forn i deixem que es refredi.

















Muntem el tortell:
Un cop el tinguem fred, amb un ganivet de serra i punta, tallem el tortell per la meitat formant dues anelles.
Muntem la nata i amb una mànega pastissera omplim la base del tortell. Tapem amb l’altre cercle.

















Per acabar i posem sucre glas al damunt.









INGREDIENTES:
1 base de masa de hojaldre fresca i rectangular.
1 Huevo batido.
Azúcar.
Palito de almendra.
400g de Nata para montar.
Azúcar glas.

Preparación:
Desenrollar la masa de hojaldre.
La cortamos en 6 partes de 18x7 cm.
Pintamos con huevo 2 cm de cada extremo de las 6 partes y las vamos juntando todas dándole forma de rosco y presionando con el dedo las juntas para que se pegue bien.
Pintamos todo el rosco con el huevo. Repartimos el palito de almendra por toda la superficie y espolvoreamos con azúcar.

Cocción:
Precalentamos el horno a 160º y horneamos 20 minutos hasta que nos quede bien dorado.
Lo retiramos del horno y dejamos que se enfríe.

Preparamos el rosco.
Con un cuchillo de punta y sierra cortamos el rosco en dos redondeles.
Montamos la nata y con la ayuda de una manga pastelera la repartimos por uno de los redondeles, y tapamos con el otro.
Para terminar espolvoreamos azúcar glas por la superficie.


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