INGREDIENTS:
165gr d'aigua.
53gr de greix de porc o mantega.
2gr de sal.
135gr de farina.
225gr d'ou (4 ous).
165gr d'aigua.
53gr de greix de porc o mantega.
2gr de sal.
135gr de farina.
225gr d'ou (4 ous).
Per al caramel:
Sucre.
Aigua.
Sucre.
Aigua.
Preparació:
Tamisar la farina i guardar.
Tamisar la farina i guardar.
En un cassó gran posem a escalfar, l'aigua, el greix o mantega i la sal.
Quan bulli, li tirem tota la farina de cop i amb una espàtula barregem bén ràpid durant un parell de minuts.
Deixem refredar.
Ara afegim els ous un a un, pesant-los per tenir la quantitat desitjada. No afegim el següent ou fins que l'anterior no s'hagi incorporat bé a la massa.
Posem la massa en una màniga pastissera, i damunt d'una safata per al forn coberta amb paper vegetal, fem unes tires d'uns onze centímetres de llarg i uns dos d'ample. Deixem un espai perquè no se'ns s'enganxin els uns als altres quan creixin.
Els posem al forn uns 20 minuts a una temperatura de 180 º.
Un cop cuits els retirem i deixem que es refredin.
Quan estiguin freds, els obrim per la meitat i omplim de nata la part inferior. Tapem amb la part superior.
Per preparar el caramel, posem l'aigua i el sucre en un cassó i remenem fins que comenci a bullir. Quan comenci a bullir deixem de remoure i esperem que es caramel · litzi. Quan comenci a quedar daurat, amb una cullera, ho anem repartint per sobre dels palos.
Els guardem a la nevera.
Posem la massa en una màniga pastissera, i damunt d'una safata per al forn coberta amb paper vegetal, fem unes tires d'uns onze centímetres de llarg i uns dos d'ample. Deixem un espai perquè no se'ns s'enganxin els uns als altres quan creixin.
Els posem al forn uns 20 minuts a una temperatura de 180 º.
Un cop cuits els retirem i deixem que es refredin.
Quan estiguin freds, els obrim per la meitat i omplim de nata la part inferior. Tapem amb la part superior.
Per preparar el caramel, posem l'aigua i el sucre en un cassó i remenem fins que comenci a bullir. Quan comenci a bullir deixem de remoure i esperem que es caramel · litzi. Quan comenci a quedar daurat, amb una cullera, ho anem repartint per sobre dels palos.
Els guardem a la nevera.
INGREDIENTES
165g de agua.
53g de grasa de cerdo o mantequilla.
2g de sal.
135g de harina.
225g de huevo (4 huevos).
Para el caramelo:
Azúcar.
Agua.
Preparación:
Tamizar la harina y guardar.
En un cazo grande ponemos a calentar, el agua, la grasa o mantequilla y la sal. Cuando hierva, le echamos toda la harina de golpe y con una espatula mezclamos bien rápido durante un par de minutos. Dejamos enfriar.
Ahora añadimos los huevos uno a uno, pesandolos para tener la cantidad deseada. No añadimos el siguiente huevo hasta que el anterior no se haya incorporado bien a la masa.
Ponemos la masa en una manga pastelera, y encima de una bandeja para el horno cubierta con papel vegetal, hacemos unas tiras de unos once centimetros de largo y unos dos de ancho. Dejamos un espacio para que no se nos peguen unos a otros cuando crezcan.
Los horneamos unos 20 minutos a una temperatura de 180º.
Una vez horneados los retiramos y dejamos que se enfrien.
Cuando esten frios, los abrimos por la mitad y rellenamos de nata la parte inferior. Tapamos con la parte superior.
Para preparar el caramelo, ponemos el agua y el azucar en un cazo y removemos hasta que empiece a hervir. Cuando empiece ha hervir dejamos de remover y esperamos que se caramelice. Cuando empiece a quedar dorado, con una cuchara, lo vamos repartiendo por encima de los palos.
Los guardamos en la nevera.
Hola Dara,
ResponderEliminarHe vist que tens moltes receptes al bloc, i m’agradaria presentar-te la pàgina Lestevesreceptes.cat, on els usuaris poden buscar entre més de 28000 receptes de les millors pàgines catalanes. També hem creat el Top blocs de receptes, on, de franc, pots afegir el teu.
Lestevesreceptes.cat té diverses versions, en suec, francès, anglès, italià o castellà entre d’altres. Vols formar part de la nostra família?
Quedem a la teva disposició!
Bernat
Lestevesreceptes.cat