sábado, 16 de marzo de 2013

SESAM GARRAPINYAT











INGREDIENTS:
A parts iguals:
Sèsam.
Aigua.
Sucre (blanc o moreno).



















En un cassó posem els tres ingredients, a foc mig, i no parem de remoure.




Primer, el sucre es fondrà i amb l'aigua començarà a bullir.





A poc a poc, s'anirà consumint l'aigua i les llavors de sèsam, aniran formant una massa espessa.
Quan s'hagi consumit tota l'aigua, les llavors formaran una bola. En aquest punt costa una mica remoure, però no cal parar.






Uns minuts després que s'hagi format aquesta bola amb les llavors de sèsam, perdran el color brillant que tenien i passaran a un color mat i ràpidament s'aniran desenganxant.
Seguim remenant fins que les llavors s'hagin separat completament.







Aboquem les llavors en una safata i deixem que es refredin.






Ideal per combinar en les amanides i en les postres.









INGREDIENTES:
A partes iguales:
Sesamo.
Agua.
Azúcar (blanco o moreno).

En un cazo ponemos los tres ingredientes, a fuego medio, y no paramos de remover.
Primero, el azúcar se fundirá y con el agua empezará a hervir.
Poco a poco, se irá consumiendo el agua y las semillas de sésamo, irán formando una masa espesa.
Cuando se haya consumido todo el agua, las semillas formarán una bola. En este punto cuesta un poco remover, pero no hay que parar.
Unos minutos después de que se haya formado esta bola con las semillas de sésamo, perderán el color brillante que tenían y pasarán a un color mate y rápidamente se irán despegando.
Seguimos removiendo hasta que las semillas se hayan separado completamente.
Vertemos las semillas en una bandeja y dejamos que se enfríen.

Ideal para combinar en las ensaladas y en los postres.






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