lunes, 26 de diciembre de 2011

PASTIS DE NABIUS / MUHKEA MUSTIKKAPIIRAS










INGREDIENTS:
Per a la massa:
2 de ous.
200g. de sucre
1 dl. nata líquida.
1 dl. llet.
400g de farina.
1 sobre de llevat.
100g de mantega.
200g de nabius blaus.











Per a la cobertura:
50 de g. de mantega.
100g. de sucre
1 culleradeta de sucre de vainilla.
100g. farina.













PREPARACIÓ:
Batre els ous amb el sucre. 












Mentre batem aquests dos ingredients, posem la mantega al microones perquè es vagi desfent. Quan tenim els ous i el sucre ben batuts, afegim la mantega fosa i barregen una altra vegada.












Després afegim la nata líquida, la llet, la farina tamisada i el llevat. Ho barregem fins que ens quedi una massa ben compacte.












Aboquem la massa en un motlle desmuntable d’uns 22 – 25cm i hi posem els nabius per tota la superfície.












Ara preparem la cobertura amb la resta d’ingredients; desfem la mantega i la barregem amb el sucre, el sucre de vainilla i la farina tamisada; ha de quedar una massa seca i com si fos ametlla mòlta. 













Amb una cullera l’anem posant sobre dels nabius fins que quedin ben coberts.













COCCIÓ:
Preescalfem el forn a 200º.
El temps de cocció es d’uns 45 – 50 minuts.
Quan ja estigui, deixem que es refredi i el desmotllem.









RECEPTA D'UN AMIC DE FINLÀNDIA





INGREDIENTES:
Para la masa:
2 huevos.
200g. de azúcar.
1dl. de nata líquida.
1dl. de leche.
400g de harina.
1 sobre de levadura.
100g de mantequilla.
200g de arándanos azules.
Para la cobertura:
50g. de mantequilla.
100g. de azúcar.
1 cucharadita de azúcar de vainilla.
100g. de harina.
PREPARACIÓN:
Batimos los huevos con el azúcar. Mientras batimos estos dos ingredientes, ponemos la mantequilla en el microondas para que se vaya deshaciendo. Cuando tenemos los huevos y el azúcar bien batidos, añadimos la mantequilla derretida y mezclamos otra vez, luego añadimos la nata liquida, la leche, la harina tamizada y la levadura. Ponemos la masa en un molde desmontable de unos 22 – 25cm y ponemos los arándanos por toda la superficie.
Ahora preparamos con los otros ingredientes, la cobertura; derretimos la mantequilla y la mezclamos con el azúcar, el azúcar de vainilla y la harina, tiene que quedar una masa seca y cómo si fuera almendra molida. Con una cuchara la vamos poniendo encima de los arándanos hasta que queden bien cubiertos.
COCCIÓN:
Precalentamos el horno a 200º.
El tiempo de cocción es de unos 45 - 50 minutos.
Cuando ya esté, dejamos que se enfríe y lo sacamos del molde.

RECETA DE UN AMIGO DE FINLANDIA

No hay comentarios:

Publicar un comentario