INGREDIENTS:
4 Bases de pasta de full congelada sense estirar.
Sucre
1 ou
Crema pastissera
PER A LA CREMA :
4 Rovells d’ou.
½ Litre de llet sencera.
La pell d’una llimona.
Un canó de canyella o dos de petits.
120g de sucre.
50g de farina de blat ( maizena ).
50g de mantega sense sal.
ELABORACIÓ:
Crema pastissera:
Primer agafem els rovells d’ou i el baten amb el sucre fins que ens quedi ben cremós.
A foc suau, fem bullir la llet amb la canyella i la pell de la llimona (tallada ben primeta).
Mentre esperem que bulli la llet, i amb l’ajuda d’una forquilla, desfem la farina de blat amb 5 cullerades soperes que haurem separat prèviament.
Quan la llet bulli, afegim la farina de blat ja desfeta i remenem amb unes barnilles sense parar, i controlant que no s’agafi de sota, fins que torni a bullir. Ho retirem del foc i ho colem.
Ara hi afegim els ous batuts, ho remenem ben remenat i a foc molt suau i sense parar de remenar amb una espàtula planera, fins que quedi ben cremosa. Pot trigar una bona estona, de 10 a 20 minuts, per tant paciència. Quan ja estigui feta la crema, hi afegim la mantega tallada a daus i remenen fins que es desfaci.
La posem en un bol i la tapem amb film transparent de manera que el film toqui la crema, per tal de que no quedi aire. La guardem així fins a l’hora de fer servir.
Les crestes:
Deixem que la pasta de full es descongeli.
Amb un tallador de pasta rodó (que talli molt bé *) traiem tres discs de cada base.
Les posem una a una damunt del marbre enfarinat i amb un corró també enfarinat l’estirem.
Un cop estiguin totes estirades les pintem amb ou però només un centímetre i tan sols la meitat. Ara hi posem la crema amb una cullera o una mànega pastissera.
Les posem en una safata coberta amb paper de forn. Les pintem amb ou i hi posem una mica de sucre i uns trossets de ametlla.
Cocció:
Les posem al forn preescalfat a 170º i deixem coure uns 20 – 25 minuts.
Les deixem refredar.
Abans de servir les empolsimem amb sucre glas.
*Jo he fet servir una llauna de refresc. Amb unes estisores de tallar planxa l’he tallat per la meitat.
INGREDIENTES:
4 Hojas de masa de hojaldre congelada sin estirar.
Azúcar.
1 Huevo.
Crema pastelera.
PARA LA CREMA :
4 Yemas de huevo.
½ Litro de leche entera.
La piel de un limón.
Una rama de canela.
120g de azúcar.
50g de harina de maíz (maizena).
50g de mantequilla sin sal.
ELABORACIÓN:
Crema pastelera:
Primero batimos las yemas de los huevos con el azúcar hasta que nos quede bien cremoso.
A fuego suave, ponemos a hervir, la leche con la canela y la corteza de limón, cortada bien finita.
Mientras esperamos que hierva, y con la ayuda de un tenedor, disolver la maicena con 5 cucharas soperas de leche que habremos separado previamente.
Cuando la leche hierva, le añadimos la maicena disuelta y con unas varillas mezclamos muy bien, procurando que no se pegue. Cuando hierva otra vez, lo retiramos del fuego y lo colamos. Ahora añadimos las yemas batidas y mezclamos muy bien, y a fuego muy lento vamos removiendo constantemente con una espátula plana, hasta que tenga una textura cremosa, puede tardar entre 10 y 20 minutos. Paciencia. Una vez terminada, le añadimos la mantequilla cortada a dados y mezclamos hasta que se incorpore perfectamente a la crema.
La ponemos en un bol y la cubrimos con film transparente, procurando que el film toque la crema para que no quede nada de aire. La guardamos a sí hasta que la utilicemos.
Las crestas:
Descongelamos las hojas de masa de hojaldre y con un cortador circular de pasta, (que corte muy bien) sacamos tres discos. Uno a uno los ponemos encima del mármol enharinado y con un rodillo los estiramos.
Con un pincel pintamos con huevo, el borde, pero solo la mitad. Con una cuchara o una manga pastelera ponemos un poco de crema en cada una.
Doblamos la parte no pintada encima de la pintada y con un dedo presionamos el borde para que quede bien soldado.
Cubrimos una fuente con papel de horno y las vamos colocando encima.
Luego las pintamos con huevo, las espolvoreamos con azúcar y les ponemos trocitos de almendra.
Cocción:
Precalentamos el horno a 170º y la cocción es de unos 25 minutos.
Cuando estén listas las sacamos del horno y las dejamos enfriar.
Antes de servir las espolvoreamos con azúcar glas.
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