martes, 16 de octubre de 2012

CRESTES DE PASTA DE FULL, DE CREMA







INGREDIENTS:
4 Bases de pasta de full congelada sense estirar.
Sucre
1 ou
Crema pastissera











PER A LA CREMA:
4 Rovells d’ou.
½ Litre de llet sencera.
La pell d’una llimona.
Un canó de canyella o dos de petits.
120g de sucre.
50g de farina de blat ( maizena ).
50g de mantega sense sal.











ELABORACIÓ:

Crema pastissera:
Primer agafem els rovells d’ou i el baten amb el sucre fins que ens quedi ben cremós.




A foc suau, fem bullir la llet amb la canyella i la pell de la llimona (tallada ben primeta).


                                        
                                  

Mentre esperem que bulli la llet, i amb l’ajuda d’una forquilla, desfem la farina de blat amb 5 cullerades soperes que haurem separat prèviament.



Quan la llet bulli, afegim la farina de blat ja desfeta i remenem amb unes barnilles sense parar, i controlant que no s’agafi de sota, fins que torni a bullir. Ho retirem del foc i ho colem.












Ara hi afegim els ous batuts, ho remenem ben remenat i a foc molt suau i sense parar de remenar amb una espàtula planera, fins que quedi ben cremosa. Pot trigar una bona estona, de 10 a 20 minuts, per tant paciència. Quan ja estigui feta la crema, hi afegim la mantega tallada a daus i remenen fins que es desfaci.












La posem en un bol i la tapem amb film transparent de manera que el film toqui la crema, per tal de que no quedi aire. La guardem així fins a l’hora de fer servir.













Les crestes:

Deixem que la pasta de full es descongeli.












Amb un tallador de pasta rodó (que talli molt bé *) traiem tres discs de cada base.












Les posem una a una damunt del marbre enfarinat i amb un corró també enfarinat l’estirem.












Un cop estiguin totes estirades les pintem amb ou però només un centímetre i tan sols la meitat. Ara hi posem la crema amb una cullera o una mànega pastissera.












Després la dobleguem de manera que el cantó que no ha quedat pintat quedi damunt del cantó pintat. Amb el dit pressionem per tal de que s’agafi be.
Les posem en una safata coberta amb paper de forn. Les pintem amb ou i hi posem una mica de sucre i uns trossets de ametlla.












Cocció:
Les posem al forn preescalfat  a 170º i deixem coure uns 20 – 25 minuts.
Les deixem refredar.
Abans de servir les empolsimem amb sucre glas.

*Jo he fet servir una llauna de refresc. Amb unes estisores de tallar planxa l’he tallat per la meitat.







INGREDIENTES:
4 Hojas de masa de hojaldre congelada sin estirar.
Azúcar.
1 Huevo.
Crema pastelera.

PARA LA CREMA:
4 Yemas de huevo.
½ Litro de leche entera.
La piel de un limón.
Una rama de canela.
120g de azúcar.
50g de harina de maíz (maizena).
50g de mantequilla sin sal.

ELABORACIÓN:

Crema pastelera:
Primero batimos las yemas de los huevos con el azúcar hasta que nos quede bien cremoso.
A fuego suave, ponemos a hervir, la leche con la canela y la corteza de limón, cortada bien finita.
Mientras esperamos que hierva, y con la ayuda de un tenedor, disolver la maicena con 5 cucharas soperas de leche que habremos separado previamente.
Cuando la leche hierva, le añadimos la maicena disuelta y con unas varillas mezclamos muy bien, procurando que no se pegue. Cuando hierva otra vez, lo retiramos del fuego y lo colamos. Ahora añadimos las yemas batidas y mezclamos muy bien, y a fuego muy lento vamos removiendo constantemente con una espátula plana, hasta que tenga una textura cremosa, puede tardar entre 10 y 20 minutos. Paciencia. Una vez terminada, le añadimos la mantequilla cortada a dados y mezclamos hasta que se incorpore perfectamente a la crema.
La ponemos en un bol y la cubrimos con film transparente, procurando que el film toque la crema para que no quede nada de aire. La guardamos a sí hasta que la utilicemos.

Las crestas:
Descongelamos las hojas de masa de hojaldre y con un cortador circular de pasta, (que corte muy bien) sacamos tres discos. Uno a uno los ponemos encima del mármol enharinado y con un rodillo los estiramos.
Con un pincel pintamos con huevo, el borde, pero solo la mitad. Con una cuchara o una manga pastelera ponemos un poco de crema en cada una.
Doblamos la parte no pintada encima de la pintada y con un dedo presionamos el borde para que quede bien soldado.
Cubrimos una fuente con papel de horno y las vamos colocando encima.
Luego las pintamos con huevo, las espolvoreamos con azúcar y les ponemos trocitos de almendra.

Cocción:
Precalentamos el horno a 170º y la cocción es de unos 25 minutos.
Cuando estén listas las sacamos del horno y las dejamos enfriar.
Antes de servir las espolvoreamos con azúcar glas.

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