martes, 15 de enero de 2013

BRAÇ DE GITANO DE TRUFA






INGREDIENTS:
Pa de pessic:
4 ous.
80gr. de farina.
100gr. de sucre.
Colorant (optatiu).
















Trufa:
50gr. de mantega.
200gr. de xocolata de cobertura negra.
200gr. de nata liquida.
















 
Cobertura:
125gr. de xocolata negra al 70% de cacau.
125gr. de nata líquida.
25gr. de mantega.















 
PREPARACIÓ:
Pa de pessic:
Separem els rovells de les clares, i berragem els rovells amb el sucre amb una batedora de varillles, fins que 
ens quedin ben cremoses i una mica blanquinoses.




Batem les clares a punt de neu i les afegim als rovells, tot remenant amb cura, de baix a dalt i suaument.
































 
Ara hi agefim la farina tamizada i un cop ben homogéni, i posem una mica de colorant de color i tornem a remenar ben remenat i suaument fins que ens quedi tot del mateix color. (aquest pas del colorant es optatiu).























 
Folrem una safata per anar al forn amb paper vegetal i hi aboquem la massa que tenim preperada. L'escampem per tota la safata i cap al forn.
Un cop cuita, la retirem del forn i deixem que es refredi.





















 
Cocció:
Amb el forn pre escalfat a 180º el courem uns 12 minuts.

Trufa:
Fonem la mantega amb la xocolata i deixem refredar una mica mentre muntem la nata.
Un cop la nata muntada hi afegim la xocolata i remenen be fins que ens quedi tot ben incorporat.




















Cobertura:
Aquest pas el farem cuan tinguem el braç farcit amb la trufa.
Fem bullir la nata líquida. Un cop bulli la retirem del foc i hi posem la xocolata, (si es en pastilles o gotes millor, es fon mes ràpid) i remenem fins que s'hagin fos. Ara afegim la mantega i remenem fins que es fongui. Ja la podem abocar damunt el braç ja farcit.




















 
Muntem el braç:
Posem la trufa d'amunt la base de pa de pessic i l'enrotllem, deixan't la junta a sota. El guardem una estona a la nevera mentre preparem la cobertura.













Un cop tinguem la cobertura feta ja podem cobrir el braç. El guardem a la nevera fins que la xocolata s'hagi endurit.
El traiem de la nevera i retirem la xocolata sobrant i posem el braç en un plat o safata. El tornema guardar a la nevera fins unes dues hores abans de servir.





 
La xocolata que ens sobre la podem guardar com a crema de xocolata per untar unes torrades.







 
INGREDIENTES:
Bizcocho:
4 huevos.
80gr de harina.
100gr de azúcar.
Colorante (optativo).
Trufa:
50gr de mantequilla.
200gr de chocolate negro de cobertura.
200gr de nata líquida.
Cobertura:
125gr de chocolate negro al 70 de cacao.
125gr de nata líquida.
25gr de mantequilla.
PREPARACIÓN:
Bizcocho:
Separamos las yemas de las claras y mezclamos las yemas con el azúcar con una batidora de varillas hasta que estén bien cremosas i un poco blanquecinas.
Batimos las claras a punto de nieve y las añadimos a las yemas mezclando suavemente de abajo a arriba.
Una vez bien mezclado añadimos la harina tamizada, mezclando suavemente y sin prisas.
Una vez bien mezclado añadimos un poco de colorante y mezclamos otra vez hasta que toda la masa sea del mismo color, (este paso del colorante es optativo).
Cubrimos con papel vegetal una fuente para el horno y echamos la masa encima repartiéndola por toda la superficie y la horneamos 12 minutos con el horno previamente calentado a 180º.
Trufa:
Fundir el chocolate con la mantequilla.
Montar la nata y añadir el chocolate fundido y mezclar bien hasta que nos quede una masa homogénea.
Cobertura:
Este paso lo haremos cuando tengamos el brazo relleno con la trufa.
Ponemos la nata a hervir y cuando ya este hirviendo la retiramos y añadimos el chocolate, (mejor en pastillas o gotas, se funde más rápido), y mezclamos hasta que se funda. Cuando el chocolate se haya fundido añadimos la mantequilla y mezclamos hasta que también se funda. Cuando la mantequilla este fundida, ya podemos echar el chocolate por encima del brazo.
Montamos el brazo:
Ponemos la trufa encima del bizcocho y lo enrollamos, procurando que la junta nos quede en la parte inferior. Lo guardamos en la nevera mientras preparamos la cobertura.
Cuando tengamos la cobertura lista, la echamos encima del brazo hasta que nos quede bien cubierto y lo guardamos en la nevera para que endurezca un poco el chocolate. Lo retiramos de la nevera y cortamos el chocolate sobrante y lo guardamos otra vez en la nevera hasta dos horas antes de servir.
El chocolate sobrante lo podemos guardar como crema de chocolate para untar unas tostadas.


No hay comentarios:

Publicar un comentario