INGREDIENTS:
Pa
de pessic:
4
ous.
80gr.
de farina.
100gr.
de sucre.
Colorant
(optatiu).
Trufa:
50gr.
de mantega.
200gr.
de xocolata de cobertura negra.
200gr.
de nata liquida.
Cobertura:
125gr.
de xocolata negra al 70% de cacau.
125gr.
de nata líquida.
25gr.
de mantega.
PREPARACIÓ:
Pa
de pessic:
Separem
els rovells de les clares, i berragem els rovells amb el sucre amb
una batedora de varillles, fins que
ens quedin ben cremoses i una
mica blanquinoses.
Batem
les clares a punt de neu i les afegim als rovells, tot remenant amb
cura, de baix a dalt i suaument.
Ara
hi agefim la farina tamizada i un cop ben homogéni, i posem una mica
de colorant de color i tornem a remenar ben remenat i suaument fins
que ens quedi tot del mateix color. (aquest pas del colorant es
optatiu).
Folrem
una safata per anar al forn amb paper vegetal i hi aboquem la massa
que tenim preperada. L'escampem per tota la safata i cap al forn.
Un
cop cuita, la retirem del forn i deixem que es refredi.
Cocció:
Amb
el forn pre escalfat a 180º el courem uns 12 minuts.
Trufa:
Fonem
la mantega amb la xocolata i deixem refredar una mica mentre
muntem la nata.
Un
cop la nata muntada hi afegim la xocolata i remenen be fins que ens
quedi tot ben incorporat.
Cobertura:
Aquest
pas el farem cuan tinguem el braç farcit amb la trufa.
Fem
bullir la nata líquida. Un cop bulli la retirem del foc i hi posem
la xocolata, (si es en pastilles o gotes millor, es fon mes ràpid) i
remenem fins que s'hagin fos. Ara afegim la mantega i remenem fins
que es fongui. Ja la podem abocar damunt el braç ja farcit.
Muntem
el braç:
Posem
la trufa d'amunt la base de pa de pessic i l'enrotllem, deixan't la
junta a sota. El guardem una estona a la nevera mentre preparem la
cobertura.
Un
cop tinguem la cobertura feta ja podem cobrir el braç. El guardem a
la nevera fins que la xocolata s'hagi endurit.
El
traiem de la nevera i retirem la xocolata sobrant i posem el braç en
un plat o safata. El tornema guardar a la nevera fins unes dues hores
abans de servir.
La
xocolata que ens sobre la podem guardar com a crema de xocolata per
untar unes torrades.
INGREDIENTES:
Bizcocho:
4
huevos.
80gr
de harina.
100gr
de azúcar.
Colorante
(optativo).
Trufa:
50gr
de mantequilla.
200gr
de chocolate negro de cobertura.
200gr
de nata líquida.
Cobertura:
125gr
de chocolate negro al 70 de cacao.
125gr
de nata líquida.
25gr
de mantequilla.
PREPARACIÓN:
Bizcocho:
Separamos
las yemas de las claras y mezclamos las yemas con el azúcar con una
batidora de varillas hasta que estén bien cremosas i un poco
blanquecinas.
Batimos
las claras a punto de nieve y las añadimos a las yemas mezclando
suavemente de abajo a arriba.
Una
vez bien mezclado añadimos la harina tamizada, mezclando suavemente
y sin prisas.
Una
vez bien mezclado añadimos un poco de colorante y mezclamos otra vez
hasta que toda la masa sea del mismo color, (este paso del colorante
es optativo).
Cubrimos
con papel vegetal una fuente para el horno y echamos la masa encima
repartiéndola por toda la superficie y la horneamos 12 minutos con
el horno previamente calentado a 180º.
Trufa:
Fundir
el chocolate con la mantequilla.
Montar
la nata y añadir el chocolate fundido y mezclar bien hasta que nos
quede una masa homogénea.
Cobertura:
Este
paso lo haremos cuando tengamos el brazo relleno con la trufa.
Ponemos
la nata a hervir y cuando ya este hirviendo la retiramos y añadimos
el chocolate, (mejor en pastillas o gotas, se funde más rápido), y
mezclamos hasta que se funda. Cuando el chocolate se haya fundido
añadimos la mantequilla y mezclamos hasta que también se funda.
Cuando la mantequilla este fundida, ya podemos echar el chocolate por
encima del brazo.
Montamos
el brazo:
Ponemos
la trufa encima del bizcocho y lo enrollamos, procurando que la junta
nos quede en la parte inferior. Lo guardamos en la nevera mientras
preparamos la cobertura.
Cuando
tengamos la cobertura lista, la echamos encima del brazo hasta que
nos quede bien cubierto y lo guardamos en la nevera para que
endurezca un poco el chocolate. Lo retiramos de la nevera y cortamos
el chocolate sobrante y lo guardamos otra vez en la nevera hasta dos
horas antes de servir.
El
chocolate sobrante lo podemos guardar como crema de chocolate para
untar unas tostadas.
No hay comentarios:
Publicar un comentario